Hvordan MLS prøver å utnytte verdensmesterskapet, selv med USA fraværende

En mengde fotballfans samlet seg på Avaya stadion den 17. juni – ikke noe uvanlig da det er hjemmet til MLSs San Jose Earthquakes. Men klokka var 9 på en søndag, og jordskjelvene eller noe annet MLS-team var i aksjon.Det var satt opp et visningsfest for Mexico mot Tyskland, en kamp som ble spilt 6000 mil og ni tidssoner fra San Jose.

Det er et grep som gir mening for MLS – som bruker verdensmesterskapet for å trekke inn nytt fans – etter USAs unnlatelse av å kvalifisere seg til Russland 2018.

“Det var helt klart på disse datoene [i fortiden] da USA spilte i verdensmesterskapet, det var utrolig interesse,” Dan Courtemanche, MLSs konserndirektør president for Sportingbet kommunikasjon, fortalte Guardian.Ten snakkepunkter fra andre runde i verdensmesterskapene i 2018 Les mer

Courtemanche erkjenner at det hadde kommet MLS til gode hvis USA hadde gjort årets turnering.Men MLS er en større operasjon enn den var til og med for fire år siden, med 23 lag i stedet for 19, og ligaens gjennomsnittlige oppmøte økte med 7,6%.

Og det er knapt som om ingen fra MLS spiller i verdensmesterskapet. Nitten internasjonale spillere fra ligaen representerer landene sine i Russland, sammenlignet med 11 internasjonale spillere i 2014 – og bare ni spillere i de fire foregående verdensmestrene til sammen.

Etter hvert som MLS har blitt mer internasjonalt, har fansen hatt bli mer kyndige med global fotball, og det er ingen større begivenhet enn Sportingbet verdensmesterskapet. Puber og sportsbarer i New York, hvor Courtemanche bor og jobber, er like stappfulle som de var for fire år siden.Uansett om USA er i det, er verdensmesterskapet et verdifullt markedsføringsverktøy for MLS.

“Vi er en fast tro på å bruke verdensmesterskapet til å fremme vår liga,” sa Courtemanche.

MLS tok et verdensmesterskap mellom 14. og 22. juni, men totalt vil fem MLS-spill bli sendt på Fox etter VM-kamper. VM-finalen blir spilt i Moskva 15. juli ved Eastern Eastern Time, rett etterpå skal Atlanta United spille en hjemmekamp mot Seattle Sounders.

Et døgn før Mexico-Tyskland-kampen, Frankrike -Australia-spillet ble vist på storskjermene på Avaya Stadium – selv om avspark for kampen var klokka 3 lokal tid.Inngang og parkering var gratis, kaffe ble servert og kostymer ble oppmuntret.

TV-rangeringer fra verdensmesterskapet – sammen med tall for de fleste store idretter – har falt i år i USAs fravær, men fotball har aldri vært mer populært i USA. I følge en Gallup-avstemning som ble tatt i fjor, rangerer fotball bak fotball i popularitet som Sportingbet refoung bonus tilskueridrett blant amerikanere mellom 18 og 34 år. Sportsens popularitet tredoblet seg det siste tiåret, fant avstemningen.

Annet enn fans fra Russland, vertslandet, kjøpte supportere fra USA flest billetter til verdensmesterskapet. Mexico, som har tre MLS-spillere, var femte. Costa Rica og Panama inkluderte hver seks MLS-spillere i troppene sine.Og disse spillerne utgjør ikke bare tallene – Carlos Vela i Los Angeles FC har vært en avgjørende del av Mexicos utmerkede start på turneringen.

Disse tallene er ikke overraskende. I følge Courtemanche har MLS spillere fra 72 forskjellige land, selv om, som han sa, “Våre fans har fortalt oss navnet på baksiden av trøyen og hvor spilleren er fra ikke er en prioritet, men kvaliteten på spilleren er viktigst. ”

Så selv om USAs unnlatelse av å gjøre verdensmesterskapet kan bli sett av mange som et tilbakeslag for fotball i landet, sier Courtemanche:” Vi er absolutt habil i fremtiden. ” / p>