Tre år senere fikk han et kapteinarmbånd

“Bayer” vurderte potensialet til fyren og kjøpte den for bare 750 000 euro. Rolfes gikk ikke tapt i Leverkusen, og i den første sesongen reserverte han seg en plass på basen. Tre år senere fikk han et kapteinarmbånd, som med rette tilhørte ham til slutten av karrieren i fjor vår. Han spilte en nøkkelrolle i laget med hvilken som helst trener, og Heinkess rangerte ham blant de beste spillerne han noensinne har jobbet med.

Karriere Rolfes sluttet tidlig nok (den gangen var han bare 33 år), men han bestemte bestemt seg for å engasjere seg i fotball og gå i virksomhet. Tilbake i 2012 grunnla han selskapet Olympia, som hjelper spillere med å investere penger i forskjellige prosjekter. I lys av det faktum at Rolfes i 2016 vil fullføre utdanning i spesialitetsidrettsledelsen, håper fansen av klubben en gang å se ham som den nye manageren i klubben, selv om Simon selv benekter et slikt perspektiv.

Tranquillo Barnett – sesong 2004/2005

Pris: 250 tusen euro
Forrige klubb: Sankt Gallen
Statistikk: 187 kamper (23 mål) i Bundesliga

Barnett var en del av det sveitsiske laget som vant U-17 europamesterskapet i 2002, og analytikere spådde enstemmig en stor fotballframtid for ham. Som 19-åring gikk Tranquillo til og med fra landslaget til EM 2004, men dukket ikke opp på banen. Seks måneder før dette, i januar 2004, var Bayer heldig som fikk et ungt talent fra sveitsiske Senkt-Gallen for bare 250 tusen euro.

Etter å ha brukt sesongen 2004/2005 på lån i Hannover, helt neste år, ble Barnett hoveddelen av “farmasøytene”. Han kunne fungere like bra på begge flankene, og for hver av de neste fem sesongene tilbrakte mer enn 30 kamper i Bundesliga.