I Electric var Victor merkelig modnet

6. mai 1942. Leningrad overlevde den første blokkade vinteren. Men byen var fortsatt i fiendens ring. Men selv i slike utrolige forhold var det et sted for fotball. For å opprettholde moralen til Leningrad bestemte militærrådet seg for å holde et møte med arbeidere fra en av fabrikkene som arbeider i byen med et team av håndverkere. Leningrad Dynamo ble valgt som baseklubb.

Trenere Valentin Fedorov og Alexander Alov klarte å samle fotballspillere som kjempet på ulike fronter. Og den 6. mai kom Dynamo på Krestovsky Island, hvor denne unike kampen fant sted. Et stykke av det fredelige livet hvor alle var levende og lykkelige, hvor det var et sted for fotball. Og tilskuerne, etter å ha savnet deres favorittspill, forstod selvfølgelig i målvakten “Dynamo” deres favoritt, Viktor Nabutov.

Victor Nabutov var en universell idrettsutøver. Han spilte tennis perfekt, i en alder av sytten ble han en sportsmester i volleyball. Men Victor Sergeyevich elsket fotball mest av alt. I en alder av 20 spilte han sin debut på Dynamo-portene og ble umiddelbart husket for sitt dristige, kunstneriske spill. Trenere pleide å grumble, skylden den unge målvakten for å handle på allmennheten, og gjorde for mange spektakulære handlinger. Men publikum Nabutov elsket.

Dynamo brøt imidlertid opp med Nabutov, – Victor gikk til et annet Leningrad-team – Red Dawn, som snart byttet navn til Electric. Laget var beskjeden, men takket være målvakten sin, nådde hun slutten på USSR Cup. Kristalltroféet gikk til Spartak, men Nabutov spilte bra og fikk berømmelse utenfor den nordlige hovedstaden.

I Electric var Victor merkelig modnet, og to år senere kom han tilbake til Dynamo som en fullstendig målvakt. Seerne dro til Krestovsky Island for å beundre spillet til Dynamo-keeper. Men krigen gjorde sine egne tilpasninger. Viktor Sergeevich forsvarte sin hjemby. Løytnant Nabutov serverte i den vanskeligste delen av forsvaret – Orienbaum brohoved. Befalte en båt. Men på våren førti seksti svarte jeg gjerne på kallet til å spille i den beleirede byen.