I Anderlecht kunne de ikke gi Dodi garantier

Lukebakio, samt Lukaku, er en utdannet av Anderlecht, for hvis hovedlag han debuterte i oktober 2015, en måned etter sin 18 årsdag. Han ble erstattet av den nåværende spilleren av den franske “Monaco” Jüri Tielemans, som kjente debutens glede som grunnlag i 16 år. Dodis fremgang var synlig for alle medlemmer av Anderlecht-treningspersonalet, uten unntak, så allerede i begynnelsen av desember signerte den unge mannen den langsiktige kontrakten med de lilla hvite.

I Anderlecht kunne de ikke gi Dodi garantier med hensyn til spillet, slik at Anderlecht sendte Dodi til Frankrike, der ved en felles beslutning, hvor Toulouse var svært interessert i hans tjenester.

Debut for Toulouse Dodi måtte vente lenge nok – bare i januar, bestemte treneren Pascal Dupra seg for å bruke tjenester av etnisk kongolesisk. I leiren til “Toulouse” sviktet den unge vingen elendig – bare 5 kamper fra benken og ikke en eneste effektiv handling. Etter en slik uforklarlig sesong kommuniserte Toulouse ikke engang med Anderlecht om forlengelsen av leieavtalen eller tilbakekjøp av overføringsrettigheter – Dodi kom tilbake til Belgia og signerte en leiekontrakt med Charleroi. Saker av Lukebakio i Charleroi sa også ikke at de var gode – treningspersonalet frigjorde i økende grad ham fra de første minuttene, men i 19 spill klarte Dodi å skille seg ut bare 3 ganger (2 mål i ett spill ble scoret av en av klubbene som var på banen) .

Hva venter på Lukebakio nå?

For Dodi ble tre mål mot Bayern blitt det første hat-trikset i sin karriere, så den unge spilleren vil ikke bli gal med rave reviews i media og fortsetter å fortsette å handle, slik at ingen kan stikke en finger på ham etter en rekke mislykkede spill. Det er forutsetninger at Dodi kan bli en “fotballspiller av en kamp” analogt med “fotballspillere i en sesong”, for før han var 21 år, hadde han ingen bombing talent overhodet.