Etter 30 år falt imidlertid Imitars ytelse kraftig

Men allerede i det andre året av å være i Leverrusen, ble Berbatov faktisk det andre alternativet i angrepet etter at Neuville hadde tilbrakt 24 kamper for hovedlaget. Med det endte laget på andreplass i mesterskapet, og nådde også finalen i den tyske cupen og Champions League. Neste sesong viste seg å være en fiasko for Dimitar og Bayer, som plutselig bare tok 15. plass i mesterskapet, men i 2003/2004-sesongen ble bulgareren den virkelige lederen for Leverkusen-klubben, og scoret 16 mål på 24 kamper. I løpet av de neste to sesongene la Berbatov bare til (20 og 21 mål i Bundesliga), og de begynte å kalle ham en av de beste fremrytterne i Europa. Et forslag fra Tottenham fulgte, og bulgareren gikk med på å prøve styrkene i Premier League. “Bayer” tjente i mellomtiden gode penger, etter å ha mottatt fra “sporrene” 15 millioner euro.

I England ble han ofte kritisert for sin manglende evne til å hjelpe laget i valget av ballen, men Berbatov taklet sitt direkte ansvar i en annens straffeboks. Ikke rart at det etter to sesonger i Tottenham ble kjøpt opp av Manchester United. Etter 30 år falt imidlertid Imitars ytelse kraftig, og derfor gikk han til en lavere stilling i Fulham, og deretter i Monaco og til slutt i PAOK, der han står i dag.

Simon Rolfes – sesong 2005/2006

Pris: 750 tusen euro
Forrige klubb: Alemania Aachen
Statistikk: 288 kamper (41 mål) i Bundesliga
Fram til 22 år var Simon Rolfes en ukjent kar som ikke klarte å bryte inn i basen til “Bremen” fra ungdomslaget. Blant de unge talentene fikk klubbens ledelse håp om Fabian Ernst og Tim Borowski, og det var ikke et spørsmål om å fjerne Frank Baumann fra oppstillingen.

Derfor, for å motta praksis, dro Rolfes til Alemania Aachen. Sesong tidligere nådde Aachen cupfinalen, og fikk derfor rett til å spille i UEFA-cupen, selv om de bare spilte i den andre Bundesliga. Rolfes ble umiddelbart hovedlag, som deretter ledet den nåværende treneren, “Wolfsburg” Dieter Hekking, og tilbrakte 37 kamper for sesongen.