Har en liga noen gang dominert europeisk fotball som La Liga?

Premier League markedsavdeling kan ha varemerket med uttrykket “beste liga i verden”, men ikke engang de har messinghalsen for å hevde at den er den sterkeste. La Liga har dominert europeisk konkurranse gjennom 2000-årene, og spesielt de siste fem årene. Siden sesongen 2012-13, da Bayern München og Chelsea vant henholdsvis Champions League og Europa League, har det vært nesten alle La Liga. Real Madrid har vunnet tre av de fire siste Champions League, med Barcelona vinne den andre i 2015. Sevilla vant tre påfølgende Europa-ligaer fra 2014, mens Atlético slo Marseille i forrige uke.Det eneste ikke-spanske laget som vinner et europeisk trofé i den tiden er Manchester United, som satte Ajax i søvn i Europa League-finalen i fjor. Hva er det laveste et lag er ferdig mens man vinner Champions League? Les mer

Det har vært noen andre perioder med dominans i de 53 årene av europeisk konkurranse. Til dette formål har vi tatt med Inter-Cities Fair Cup, da det var UEFA Cup-cupen med et annet navn. Men vi gir ikke tid på dagen til Super Cup eller Intertoto Cup av åpenbare grunner.

Hvis Real Madrid vinner på lørdag, blir det Spanias femte påfølgende Champions League.Det ville være ganske bra da det var før det begynte i 2014, hadde ingen land – aldri noe lag – beholdt tittelen siden Milano / Italia i 1990.

Fem påfølgende vinner ville være en kort av posten: engelske klubber vant seks påfølgende europeiske kopper fra 1977-82 og syv av åtte fra 1977-84. De var mindre dominerende samlet, men med bare to uefa-kopper på den tiden: Ipswich i 1981 og Spurs i 1984. De spanske klubber vant de første syv europeiske troféene – fem påfølgende europeiske cups for Real Madrid fra 1956-60, pluss to messer kopper til Barcelona. På den tiden var det ingen Cup-vinnerkupé, og messekupen var forskjøvet over flere årstider. Barcelona vant 1955-58 og 1958-60 titlene.

England hadde en veldig god spell fra 1968-71, og vunnet syv av 12 konkurranser.Manchester United vant European Cup, Manchester City og Chelsea Cup Winners ‘Cup, og Leeds, Newcastle, Arsenal og Leeds, på nytt, hevdet messekupen.

Cup Cup Winners Cup ble avskaffet i 1999, og siden århundreskiftet har La Liga klubber dominert europeisk fotball i en spektakulær grad.18 Spania6 England3 Italia, Portugal2 Tyskland, Russland1 Tyrkia, Nederland, Ukraina.

Spanske klubber er så jævla varme akkurat nå. Vi har vært gjennom historiebøkene – vi gjorde et regneark og alt – og det er ingen presedens for klubber fra ett land som vinner åtte av ni europeiske trofeer.Liverpool tar ikke bare på Real Madrid på lørdag; de tar på imperiet til La Liga. Hitting woodwork flere ganger (2)

“I 2001 tok Honduras nasjonale lag Trinidad & amp; Tobago i den siste runden av Concacaf World Cup kvalifiserende – sekskanten, “skriver Aaron. “En seier ville trolig ha sendt Honduras til VM for første gang siden 1982. De slo posten syv ganger, men fant dessverre aldri baksiden av nettet. Stern John scoret det eneste målet som Trinidad vant 1-0. Honduranene måtte vente til 2010 for å kvalifisere seg til deres andre verdensmesterskap. “Samtidig har Jacek Staszak en ikke-strengt relevant, men fortsatt interessant historie å fortelle. “I november 2013 i polsk Ekstraklasa slo Cracovias Vladimir Boljević alene trearbeidet treverk.Han klarte også å score, men målet ble utelukket fordi assisterende vinket sitt flagg. Det var ikke Boljevićs natt, fordi replikaene viste at han var på stedet. Hvis han hadde lykke til, ville han ha reddet laget sitt fra et pinlig nederlag, fordi Cracovia mistet hjemme til Lech Poznań 1-6. “Kunnskapsarkiv

Madrid svingte faktisk øksen til fattig Fabios hode på en anledning, Gordon; på den andre siden 1997 forlot han Bernabéu for Milano av seg selv. Imidlertid har Vicente del Bosque effektivt blitt falt av klubben to ganger: først, i løpet av kort tid som leder i 1994 og da, uhyggelig, i 2003 da klubben besluttet å ikke forny kontrakten, selv om han bare hadde ført klubben til sine andre La Liga tittel i tre årstider.Han hadde også, noe sjabbt, vunnet to mesterskapskroner i sine fire år.

Selv før Del Bosque hadde Madrid form for å kutte hånden som føder dem: i 1998 slo de tysk trener Jupp Heynckes etter bare en sesong – en sesong hvor Real vant European Cup for første gang på 32 år.Heynckes betalte prisen for noe relativt elendig innenlandsk form – Real ferdig fjerde i La Liga, selv om de faktisk mistet færre kamper enn mesterene Barcelona – og var borte innen åtte dager etter 1-0-seieren over Juventus.

Men den vanskeligste ferdige lederen i historien var sikkert Bayern München-sjefen Udo Lattek, og han ble også utsatt av sine betalingsmestere ved to anledninger. “I 1975, etter at han hadde vunnet tre tyske mesterskap på rad og European Cup, ble en Bayern-side full av slitne VM-vinnere bare ferdig 10. i ligaen,” minnet Raphael Honigstein. “Legenden har det han sa til klubbpresident Wilhelm Neudecker at” ting må byttes “, bare for å motta svaret:” Ja, de må: du er sparken! “Han ble reappointed i 1983 og vunnet igjen tre tyske mesterskap og to kopper i fire årstider.Men finale nederlag i europeiske cup i 1987 avslørte et nært forhold til sine spillere. Klubben skyldte til slutt ham for 2-1-tapet mot Porto, og han ble sparket. Igjen.”